Tansanian taikaa!

Tansanian taikaa!

Vuoden 2007 Etelä-Afrikan matkan jälkeen halusimme ehdottomasti kokea lisää Afrikkaa ja päätimme nyt lähteä Warthog Toursin matkassa syyskuun lopulla kahdeksi viikoksi Tansaniaan. Matkaan lähdimme kolmeen pekkaan, mieheni ja isäni kanssa. Matka oli järisyttävän hieno kokemus, jollaisen toivon jokaisen ihmisen kokevan edes kerran elämässään.

Saavuimme Dar es Salaamiin perjantaina ja heti lauantaiaamusta lähdimme lautalla Sansibarin saarelle. Jo itse lauttamatka sekä satamameininki olivat hienoja kokemuksia suomalaiselle. Mukava hälinä ja rento meininki satamassa saivat unohtamaan oman arjen Suomessa ja odottamaan jännittyneenä tulevaa. Lauttamatkalla tullut pahoinvointikaan ei pilannut tunnelmaa.

Ensimmäisen yön vietimme Sansibarin kaupungissa Stone Townissa. Meno sielläkin oli rentoa ja leppoista. Seikkailimme pikkukaduilla, jossa paikalliset kauppiaat myivät liikkeissään kaikkea korujen, vaatteiden ja mausteiden välillä. Osa kaduista tuntui alkuun jännittäviltä, mutta hyvien oppaiden mukana totuimme paikkoihin nopeasti. Päivällisen kävimme syömässä mitä mahtavimmassa paikassa kattojen yllä. Söimme kattoterassilla tuulen tuivertaessa hiuksia. Istuimme pehmeillä patjoilla lattiatasossa ja nautimme monen ruokalajin illallisen samalla kun kuuntelimme kaunista paikallista livemusiikkia. Unohtumaton kokemus. Yövyimme Stone Townissa Mashariki Palace hotellissa. Tässä Omanin sulttaanin entisessä palatsissa jokainen huone on erilainen- meillä huonekorkeus oli 6 metriä!

Stone Townista lähdimme seuraavana aamuna saaren pohjoisosaan Sunshine Marine Lodgeen kolmeksi yöksi. Paikka oli suoranainen paratiisi, jossa sai todella viettää rauhaisaa lomaa. Kirjaimellisesti valkoinen hiekka ja turkoosi meri, joista Suomen talven keskellä voi vain haaveilla. Laskuveden aikaan kävelimme meren pohjassa merisiilien ja rapujen seurassa. Henkilökunta oli ystävällistä ja auttoivat meitä myös ensimmäisen yön hiirivieraiden suhteen. Piste iin päälle oli ottamani intialainen päähieronta olkikaton alla merinäköalalla sekä surkuhupaisa kanoottiajelumme.

Sansibarin jälkeen vietimme muutaman yön Dar es Salaamissa, nauttien eri ravintoloiden antimista, auringonlaskuista, täysikuusta ja paikallisesta tunnelmasta.

Lauantaina taas tuli aika lähteä reissaamaan, tällä kertaa safarille Selousin luonnonpuistoon. Selousiin lensimme upeiden näköalojen siivittäminä pienellä 13 matkustajan koneella, joka oli näin korkean paikan kammoiselle aika mieletön kokemus. Pelot tuli kuitenkin voitettua ja Selousiin päästiin. Heti ensimmäisenä iltana pääsimme auringon laskun aikaan Sun Downer -drinksuille keskelle luonnonpuistoa. Yön vietimme Selous Serena Campin luxusteltassa keskellä luonnonpuistoa virtahepojen vilvoitellessa viereisessä lammessa. Seuraavan päivän vietimme safariautolla ajellen ammattimaisen ja mukavan oppaan kanssa. Näimme muun muassa elefantteja, leijonia, impaloita, kirahveja, virtahepoja, krokotiileja, seeproja ja kamera täyttyi sadoista kuvista. Toisen yön vietimme Serena Mivumo River Lodgessa, jonka viereisessä joessa asustelivat krokotiilit ja virtahevot, joita pääsimmekin seuraamaan upealla jokisafarilla.

Loppuloman vietimme vielä Dar es Salaamissa ja pääsimme käymään paikallisilla kalamarkkinoilla, joka oli kyllä mieletön kokemus. Nuoret ystävälliset miehet toivat nenän eteen näytille jos minkälaista merenelävää. Lisäksi kävimme muutamaan kertaan paikassa, jossa myydään Tansanialaista tinga tinga taidetta. Sieltä ostimme lukuisia upeita tauluja ja käsintehtyjä puukaloja kotiin viemisiksi.

Tansania on maa, jossa ihmiset ovat ystävällisiä, hyväsydämisiä ja aidosti toivottavat kaikki tervetulleeksi. Nautimme joka hetkestä ja kaikki kokemuksemme olivat mahtavia emmekä varmasti unohda tätä matkaa koskaan.