Saiko asiakas mitä tilasi....

Saiko asiakas mitä tilasi....

Ihania kokemuksia Etelä-Afrikassa.

 

Suuntasimme ensimmäisen Afrikan matkamme Etelä-Afrikkaan helmikuussa 2016 kahdeksi viikoksi. Suunnittelimme matkan jo vuotta etukäteen ja matkanjärjestäjän mukaan se olikin hyvä asia ja ainakin kaikki sitten meni osaltamme täydellisesti maaliin. Pyysimme useammalta matkanjärjestäjältä tarjouksia, mutta mikään niistä ei jotenkin tärpännyt kunnes saimme Pauli Niemi-Jaskarilta Warthoug Toursin tarjouksen. Tutustuessamme tarjoukseen totesimme, että se oli täydellinen meille eikä meidän tarvinnut säätää siitä mitään. Mikä siinä sitten vetosi – tarjouksessa oli tasapainossa kaikkea sitä mitä toivoimme. Meidän ei tarvinnut olla osa isoa vierasta matkaseuruetta vaan saimme yksilöllistä palvelua, majoitukset olivat laadukkaita mutta persoonallisia, golfia oli sopivasti mutta ei liikaa, nähtävyydet oli valmiiksi mietitty päiviin sisälle, illallispaikat oli varattu ja luonnonpuiston ohjelma oli järjestetty. Meidän ei myöskään tarvinnut itse ajaa ”vääränpuoleisessa” liikenteessä vaan Pauli itse kuskasi meitä monessa kohtaa ja taksitkin olivat edullisia ja muutenkin Etelä-Afrikassa oli nyt suomalaiselle edullista matkustaa kun Randin kurssi on meille nyt hyvä.

 

Yövyimme Kapkaupungissa Parker Cottagessa jossa palvelu oli todella ystävällistä, sijainti puolessa välissä Pöytävuorelle oli erinomainen ja erityisesti aamupala ja aamupalan hedelmämalja ansaitsee erityismaininnan sillä missään muualla emme ole vastaavaa saaneet. Kävimme Pöytävuorella ja Kirstenboschissa, kiertelimme hoponhopoffilla ja osallistuimme opastetulle retkelle townshippiin ja Robben Islandille. Kävimme Hyväntoivonniemellä ja siellä olisimme voineet olla ainakin puoli päivää jollei koko päivän sillä tunsimme olevamme keskellä historiaa miettiessämme Marco Poloa ja Intian valtameren kohtaamista Atlantin kanssa.

 

Yksi ehdoton kohokohta matkallamme oli pääseminen Flagshipin pitkälle viiden ruokalajin gourmetlounaalle chefin kotiin. Kansainvälisiä vieraita oli kahdessa pitkässä pöydässä ja ruoan ja viinin kombinaatio toimi ja lisäksi valtava delfiiniparvi hyppeli lahdella edestakaisin ikkunamme alla. Päivä tuntui täydelliseltä.

 

Pauli oli varannut meille persoonalliset illallispaikat valmiiksi jokaiselle illalle ja joka paikassa saimme todella hyvää ruokaa. Pelasimme reissullamme kolmella eri kentällä golfia. Meillä oli omat kengät ja hanskat, mutta Paulilta oli mailasetit ja muu tarpeellinen. Pauli myös lähti ensimmäiseen peliin kanssamme opastamaan meitä maan pelitavoille. Kaikki kentät olivat erittäin pelattavia ja vaikka oli kuumaa, niin ei ollut tukahduttavaa. Ainakin näin ensimmäisellä reissulla pelaamisen määrä oli riittävä, sillä muuta nähtävääkin matkalla oli paljon.

 

Olimme neljä yötä Stellenboschin viinialueella ja yövyimme Oude Werf-designhotellissa. Kaupunki on mukavan pieni ja hotelli on hyvin keskeisellä paikalla. Kiertelimme eri viinitiloilla useampana päivänä Paulin ja hänen vaimonsa Liisan opastamana ja kokemukset olivat ihania. Emme ole varsinaisia viininharrastajia, mutta pidämme hyvästä viinistä ja nämä tilat olivat varsinaisia esteettisiä kokonaiselämyksiä viinien lisäksi. Siellä oli kaunista luontoa, paljon hyvää taidetta eri muodoissa ja usein myös hyvää lounasta tarjolla. Paras viinimenu oli, kas kummaa,  suklaan ja viinin liittoa esittelevä menu.

 

Krugerissa majoituimme neljä yötä Plumbago Guest Housessa. Kerrassaan viehättävä paikka ja ystävällisistä ystävällisin palvelu ja erinomainen ruoka. Olimme suurimman osan aikaa ainoat vieraat ja meillä oli koko uima-allasalue kokonaan käytössämme mitä nyt kaunis labradorinnoutajanpentu jakoi sitä kanssamme. Kävimme kahtena päivänä safarilla ja se oli juuri sopivasti vaikka meille kyllä kävi tuuri sillä näimme jo ensimmäisenä päivänä ”kaikki” eläimet. Safariautossa meitä oli vain neljä asiakasta ja saimme yksilöllistä palvelua oppaalta.

 

Kuulimme palatessamme läheisiltä kommentteja, että lienee ensimmäinen matka, mistä ei ole mitään valitettavaa ja se on kyllä totta. Matka oli meille täydellinen!

 

Hannamaija Väkiparta ja Seppo Oksanen