”Niin läpinäkyvää ja mukavaa että..."

”Niin läpinäkyvää ja mukavaa että..."

Joskus elämä on mukavaa. Aloitin tämän matkailuhomman vähän huumorimielessä muutettuani Etelä-Afrikkaan. Perimmäinen syy oli se, että joskus aamuisin kysyin vaimoltani että ”Ketä nämä ihmiset ovat, jotka meillä vierashuoneissa nukkuvat?” Siitä se lähti. En valehtele yhtään kun sanon että kaikki asiakkaamme ovat olleet mukavia, ystävällisiä ja uusille kokemuksille avoimia ihmisiä. Monista vieraista on tullut ystäviä. Toivottavasti asiakkailla on ollut yhtä mukavaa kuin meillä ”pahkasioilla”.

Olen ikuisesti kiitollinen valtionyhtiö Edita Oyj:lle (entinen Valtion Painatuskeskus ja mikä sen nimi nykyisin lieneekään), joka päätti kaikessa viisaudessa antaa minulle potkut viestintäjohtajan epäkiitolliselta vakanssilta. Näin päädyin itselleni uuteen kiehtovaan matkailun maailmaan Etelä-Afrikkaan.

Ehkä Warthog Toursin tarina on myös eräänlainen esimerkki modernista maailmasta. Digitaalinen viestintätekniikka mahdollistaa yrityksen perustamisen ja toiminnan ilman valtavia taloudellisia panostuksia.  Ja asiakkaat löytyvät tästä digitaalisesta maailmasta. Kyllä Kalevi Keihäsellä oli paljon vaikeampaa. Mutta kyllä hän toisaalta oli loistava ilmaisen publisiteetin hyödyntäjä.

Olemme tutkituttaneet asiakkaidemme tyytyväisyyttä ulkopuolisella tutkimuslaitoksella. Tulokset ovat olleet hämmentävän kannustavia. Niistä olemme ottaneet myös opiksemme. Hyviä neuvoja olen saanut myös kavereilta. Erityisesti mieleeni on jäänyt Olli Muuraisen kommentti minulle; ”Ei se, mikä sinusta on kivaa, ole välttämättä asiakkaan mielestä kivaa!”  Yksinkertainen asia, joka on syytä pitää mielessä. Mutta parasta palautetta on ihmisten tyytyväinen ilme lentokentällä kotimatkan alkaessa. Silloin tietää onnistuneensa vaikka sitä ei ääneen toitotettaisikaan.

Nyt kun uudistimme vanhat – vähän kotitekoiset – sivustomme, niin toivoisin että asiakkaamme toisivat täällä esiin julkisesti myös omia kokemuksiaan. Siihen on nyt tilaisuus vaikkapa tällä Blogi-palstalla. Voit kirjoittaa oman tarinasi tai kommentoida täällä olevia juttuja. Minä lupaan että täällä ei sensuuri iske. Niin risut kuin ruusutkin ovat tervetulleita. Olen tarpeeksi vanha kettu tajutakseni, että kaikki ei ole pelkkää hunajaa. Ja jos vanha koira vielä jostain jotain oppii, niin se on virheistä.

Nyt näppäimille….