Good Girl!

Good Girl!

Personal trainerini nimi on April, eli huhtikuu. Kävin tänään ensimmäistä kertaa treenamassa hänen kanssaan Richard Bransonin omistaman Virgin Active-ketjun kuntosalilla täällä Somerset Westissä. 

Huhtikuu teki arvion tämän hetkisestä kunnostani – voimasta, kestävyydestä ja tasapainosta.  Noin 45 minuutin rääkkäämisen jälkeen hän oli “impressed”, varsinkin kun kuuli ikäni (vaikka valehtelin muutaman vuoden alakanttiin). Maksan Huhtikuulle 20 euroa siitä, että hän kiusaa minua henkilökohtaisesti. Suomessa tällainen ylellisyys maksaa kuulemma 70 euroa tunnilta. Hulluja nuo suomalaiset. 

Virgin Active on hieno ja siisti klubi. Siellä on modernien laitteiden lisäksi myös 30 metriä pitkä uima-allas, erinomaiset jooga-, pilates-, zumba- jne tunnit.  Ja tietenkin sauna ja höyrysauna. Näitä ketjun klubeja on eri puolilla Etelä-Afrikkaa ja lisäksi Namibissa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Austrialassa, Singaporessa ja Iso-Britannissa. 

Ensi viikolla palaan myös golfproni oppiin. Hän on nimeltään Anna ja kotoisin Ruotsista. Anna on ex-professional ja on pelannut mm. Annika Sörenstamin ja Minea Blomqvist-Kakkon kanssa.  Anna opettaa minulle swingin saloja tunnin ajan upealla Devonvalen golfkentällä.  Anna saa kärsivällisyydestään minulta 23 euron korvauksen. Mitähän pro Suomessa velottaa? Annalla ja Huhtikuulla on jotain yhteistä: molemmat kannustavat minua samalla tavalla: "good girl!" tai "well done, Liisa!". Yleensä olen kuullut tällaisia kannustamia koirien kouluttamisessa. 

Näiden treenien välissä pyrin käymään kävelyllä Helderberging alueella. Kävely täällä on haastavaa – isoja ja jyrkkiä mäkiä. Mutta maisemat ovat niin upeat, että mäet ja tutisevat reisilihakset unohtuvat! Ohitseni pinkaisee usein mountain biken selässä elvisteleviä porukoita. Minun pyörästäni puhkesi kumi 3 vuotta sitten. 

Me olemme onnekkaita täällä Western Capessa - täällä on loistavat liikuntamahdollisuudet, niin ulkoliikunnalle kuin sisäliikunnallekin. Etelä-Afrikassa kaikki harrastavat jotain liikuntaa. Kuntosalillani on aina väkeä, aamusta iltaan ja kaiken ikäisiä. Ja täällä Somerset Westissä myös paljon  ulkomaalaisia.  Golfkenttiä tässä lähiympäristössä on yli 20 ja niitäkään en ole nähnyt tyhjillään muuta kuin öisin ja kaatosateella. Helderbergin rinteillä on aina lenkkeilijöitä. Parin kilometrin päässä meiltä pääsee uimaan ja surfamaan. Näitä lajeja en itse kyllä ole kokeillut kylmässä Atlantissa, mutta aina siellä joku hullu näyttää taistelevan henkensä edestä haita ja kylmyyttä vastaan… 

Kuntoni rupsahtaa aina kun tulen Suomeen. Siellä elämä täyttyy muista asioista.